Vandringskläder för sommarens vandringsresa

Hej kära följare!

Nu ska jag berätta om en rolig sak som jag och en kompis börjat planera för i sommar, nämligen en vandringstur till Trolltunga i Norge. Vi har pratat om det ganska mycket men nu ska det äntligen bli av, andra helgen i augusti.

Men när man ska göra en seriös vandring så bör man ha riktiga vandringskläder, så nu sitter vi och letar på nätet efter allt vi behöver bland annat vandringsbyxor och vandringsjacka. Friluftskläder är liksom mer anpassade efter andra väder och klimat samt att de är mer slitstarka och står emot vind och fukt.

Jag har inga riktiga vandringskläder för att hittills har jag mest gjort kortare dagsutflykter utmed vandringsleder här i hemtrakterna och då klarar man sig bra med vanliga träningsbyxor, men nu vill jag investera i ett par riktiga vandringsbyxor och en bra vandringsjacka. Varsin ryggsäck har vi skaffat oss och lite andra tillbehör för mat och dricka. Även ett litet förbandskit som vi hoppas slippa använda men som är bra att ha.

Att hitta bra kläder till bra priser kan vara en utmaning men samtidigt är det roligt att leta runt när man har ett så specifikt mål och syfte i sikte. Bra kläder, utrustning och att vara väl förberedd genom att faktiskt träna för det, det är vår plan. För vandringen är tuff och vi vill inte åka dit och behöva vända halvvägs för att vi inte orkar. Planen är också att packa bra med fika så att vi kan fylla på med energi, samtidigt gäller det att inte packa för tungt för då kanske man inte orkar för det.

Det finns en massa bra tips att få om man söker på nätet och vi känner oss som riktiga nördar nu som läser in oss på allt vi kan hitta om vandring. Om det här blir lyckats så tror jag faktiskt att det kommer bli många fler vandringsturer framöver och då kommer det vara en bra investering att ha bra vandringsbyxor och vandringsjacka.

Jag kommer uppdatera er kring vår vandringstur så håll utkik.

Ha nu en fortsatt fin dag!